2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Cemiyet ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kıraat etmek derunin tıklayın.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha edepli malzeme kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir standart olmadığı derunin sac sözınlığı 1.0 mm yahut daha rakik kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara keşfetmek mümkündür. Evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu kapılar, yangın alarmı verildiğinde yahut yangın kaçış yolları kullanıldığında açılabilen ve yangın esnasında insanoğluın hızla hariçya çıkmasını sağlayıcı özel olarak tasarlanmış kapılardır.

Montaj: Yangın kapısı, doğru şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

İşaretleme ve Tavzih: Yangın çıkış kapıları, yangın sırasında kolaylıkla bulunabilmesi muhtevain müsait emekaretleme ve acil hâlet aydınlatması ile donatılmalıdır.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına niye yangın kapısı olacaktır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız kocaoğlanrt edici bir başka özelliği kilit + kol seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bu kapılar zemin olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır yangın kapısı tutulmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz yahut makul bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak ikrar edilmektedir.

Genellikle yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, akse anlarında insanoğluın yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Yangın yönetmeliğine tatminkâr bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedili çıkış bapsı namına çatı kesme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri Yangın Çıkış Kapısı umumi olarak farklıdır. Tercihe göre bâtınbünyesı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı henüz buna rabıtalı olarak daha bozuk olmaktadır.

Report this wiki page